Vegetarijanski priručnik za početnike

Recepti za život

Nije teško jednom kad znate kako. Ovdje su recepti, savjeti i ideje, da vam pomognu u početku.

Postati vegetarijanac je zabavno! Da bi vam pomogli započeti, PETA i Prijatelji životinja su sakupili neke od svojih omiljenih recepata.


Pjenasta čokoladna kremaDesert

Pečenje kolača je vrlo jednostavno uz veganski nadomjestak za jaja (može poslužiti i malo vode i škroba). Kada pripremate vaše omiljene deserte upotrijebite sojino mlijeko umjesto mlijeka.

Pjenasta čokoladna krema

60 dkg mekanog tofua
3/4 šalice rastopljene čokolade

U mikseru za frape izmiksajte tofu u glatku masu. Dodajte otopljenu čokoladu i sve zajedno izmiksajte. Izlijte kremu u 6 zasebnih zdjelica za desert i ohladite u hladnjaku.

Za 6 osoba.

Krispi od jagoda i mangaKrispi od jagoda i manga

Voćna mješavina:
4 šalice jagoda prerezanih na četvrtine
2 šalice nasjeckanog manga
4 jušne žlice šećera
4 jušne žlice brašna
Preljev:
1 šalica brašna
1/2 šalice rižinog ili nekog drugog krispija
1 šalica smeđeg šećera
1/2 šalice margarina

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Pomiješajte sastojke iz voćne mješavine.

Jednoliko razmažite mješavinu po vatrostalnoj posudi, te odložite. Pomiješajte sve suhe sastojke za preljev u zasebnoj posudi. Dodavajte margarin, dok mješavina ne postane jednolika. Razmažite preljev po voćnoj mješavini. Pecite 35 do 45 minuta. Poslužite toplo, a po želji dodajte sladoled bez mlijeka.

Za 6 osoba.



Fotografirao: Steve Lee. Hranu pripremio: Siân Davies

Click here to return to PETA.org